/  Gezinti Bağlantılarını Atla
ANASAYFA /
HABER
Körfez´de ´Kapak Kapak Mutluluk´



Körfez ‘de ‘Kapak Kapak Mutluluk’

Körfez’de sıfır atık çalışmaları kapsamında öğrencilerde de farkındalık oluşturmak adına okullarda 2 ay gibi kısa sürede 2 ton mavi kapak toplandı. Toplanan kapakların mutluluğa dönüştüğü proje kapsamında dört tekerlekli sandalye alındı.

Körfez Belediyesi, Minik Hayatlar Derneği ve Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, sıfır atık kapsamında başlatılan ‘Rengi Ne Olursa Olsun Yeter Ki Kapak Olsun’ projesi kapsamında toplanan kapaklar mutluluğa dönüştü. Proje içerisinde ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi YEDEP, Körfez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ve Körfez Ticaret Odası da yer aldı. 2 ay süren proje de toplam iki ton mavi kapak ve türevleri toplandı.

2 AYDA 2 TON KAPAK
Gülünce Özel Eğitim Okul Müdürü Tazebey Yaşin’in sunduğu programa, Körfez Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Körfez Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Osman Yıldırım ve Körfez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Cemil Arslan katıldı. Tazebey Yaşin, “Proje kapsamında 2 ay gibi kısa bir süre de iki ton mavi kapak topladık. Bu kadar kısa sürede yapılan toplama işlemi büyük bir başarıdır’’ dedi.

TEKERLEKLİ SANDELYE ALINDI
Protokol üyeleri de tek tek kürsüye gelerek projenin önemine değinen konuşmalar gerçekleştirdi. Toplanan 2 ton kapağın geri dönüştürülmesiyle elde edilen gelir ile 4 tane tekerlekli sandalye alındı. Sandalyeler Körfez Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi öğrenci ve yakınlarına teslim edilecek.

Bizi Sosyal Medyada Takip Edebilir
Mobil Uygulamalarımızı İndirebilirsiniz