/  Gezinti Bağlantılarını Atla
ANASAYFA /
HABER
Türkiye´nin Gezi Rehberi´nin 2. cildi tanıtıldı



Körfez Belediyesi’nde sanat tarihçisi olarak görev yapan Selami Taştan’ın kaleme aldığı Türkiye’nin Tarih Kültür Turizm ve Tabiat Varlıkları Gezi ve Seyahat Rehberi’nin ikinci cildi için tanıtım ve imza töreni düzenlendi

Körfez Belediyesi’nde sanat tarihçisi olarak görev yapan Selami Taştan’ın kaleme aldığı Türkiye’nin Tarih Kültür Turizm ve Tabiat Varlıkları Gezi ve Seyahat Rehberi’nin ikinci cildi için tanıtım ve imza töreni düzenlendi. Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Başkan Yardımcıları, ilçe protokolü, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

55 BİN SAYFA MATBU KAYNAK TARANDI

Tanıtım töreni öncesinde selamlama konuşması gerçekleştiren Selami Taştan, “2. cildim yakın zamanda hazırladığımız, Körfez Belediyemizin kültür yayını olarak yayın hayatına kazandırıldığı bir eser.  Kitap hazırlık aşamasında 55 bin sayfa matbu kaynak eser taranmıştır. 25 bin sayfayı aşkın dijital veri derlenmiştir. 34 bin kare fotoğraf çekilmiş ve eser kayıtlarında veri olarak kullanılmıştır.

BOŞLUĞU DOLDURDU

Bu eser Türkiye’de çok önemli bir boşluğu dolduran kendi alanındaki tek eser. Türkiye’nin ulusal bazdaki tarihi, kültürel, turistik ve doğal varlıklar stoğunu tek eserde toplamış olması eserin en önemli özelliğidir. Her il ve ilçe ayrı ayrı ele alınmıştır. Eser, akademik bir çalışma olmasının yanında, bir seyahat rehberi olma özelliği de taşımaktadır. Bu eseri hayata geçirmemizde bana destek olan Başkanım Şener Söğüt’e teşekkür ediyorum” dedi.

GERÇEKTEN KIYMETLİ BİR ESER

Başkan Şener Söğüt, “Bu kıymetli eser kadar bu eseri hazırlayan Selami Taştan’ın da çalışma arkadaşımız olması bizleri gururlandırdı. Bu kitapta büyük bir emek var. Bizler emeğin ortaya çıkmasında destek olduk sadece. Güzel bir eser olduğuna inanıyorum” dedi. Başkan Şener Söğüt’ün konuşmasının ardından imza programına geçildi.

 

Bizi Sosyal Medyada Takip Edebilir
Mobil Uygulamalarımızı İndirebilirsiniz